7 Ocak 2019 Pazartesi

iz

bazen dinlemek lazım. öyle her zaman duyduğun sesleri de değil. özellikle dinlemek istediğin sesleri. bunlardan birisi. dumanın ciğere değdiği anda çıkardığı ses. sadece sigara içenlerin bildiği. öğrenmek için sağlığın feda edildiği. her zaman duyamayacağın. herkesin bilmediği. olup olmadığı da şaibeli. uzun uzun anlatılabilir bir ses. küçücük bir dilime sıkışmış olsa bile çok uzun şekilde hem de. titreşimin kaybolmadığı. uzayda bir yerlerde hareketine devam ettiği varsayımıyla söylüyorum. sonsuza kadar anlatmak da mümkün. çok kısa bir titreşimi. sonsuza kadar duymak da mümkün. bir merhabayı. bir küfrü. bir gözyaşı damlasının süzülürken çıkardığı sesi. bir dumanın sesi dahi duyulabilir. ki bunlar istemekle mümkün. notaları tatlandırmak gibi görüntüleri de seslendirmek. acı mı geldi. bir koma diyez. tuzu mu az. biraz bemol. batıdan uzaklaşmak mı gerek. si yerine segah. yankılanmıyor mu. bir iki ördek. dalgalanıyor mu. bırakın öyle kalsın.



birkaç sesten daha bahsedebilirim aslında. seslendirilebilir birkaç görüntü daha ekleyebilirim. gerçekten. bunlar sorun değil. sorun külde. sorun dumandan arta kalanda. sorun her nefeste biraz daha tizleşen yanık kağıtta. sorun tablanın dolu olmasında. yer kalmamasında. bir sesi duyabilmek için harcanan zamanda. sorun izmaritlerin göze kötü görünmeye başlamasında. sorun ritmin bozulmasında. sorun. sigaranı küllüğe götürürken uçuşan külde. kirlenen halında. is kokan perdelerinde. ağzındaki tatta biraz da. dişindeki sarılık. dudağındaki iz. bunlar sorun. ciddi şekilde hem de. 





içme o zaman. insan neden zarar verir ki kendine. siz hiç duymak istediğiniz bir ses için her şeyi göze almadınız mı. hiç mi sessiz kalmadınız. bir kısım varlığı harcama. bozdurma. yok etme. feda etme derecesine ulaşmadınız. duymak istemeyi daha geç ölme dürtüsünün önüne koymadınız mı. o zaman. bir pakette yirmi. her birinde de sonsuz ses var. diyeceklerim şimdilik bu kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder